Üdvözöljük Szentgál község honlapján!

Szentgál a Dunántúlon, Veszprém megyében található. A 8-as számú fő közlekedési úton haladva Veszprémtõl Nyugatra tűnik fel Szentgál táblája. Innen még 3 km-t kell haladni a bekötőúton, hogy a községbe érjünk...

Szentgál története

Iskolai beíratás

Hirdetmény a Veszprémi Járási Hivatal illetékességi területén működő általános iskolába történő beíratásról! Részletekért kattintson IDE!

A falugazdász fogadóórái 2017. június, július

Falugazdász fogadóórái

 

 

Helyszín: Polgármesteri Hivatal

     június 13. (kedd)   9.00 – 10.00

     június 27.  (kedd)  9.00 – 10.00

    július  11. (kedd)   9.00 – 10.00

 

Szili Zsófia falugazdász

30/990-1526

Együtt egymásért

Kezdődhetne a történet úgy, mint a mesében..."hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy..."  Igen volt, de nem egyszer hanem többször és - reméljük még sokszor - decemberben Szeretetvendégség! A történet szereplői egyszerű emberek, akik között az óvodástól az agg korúig minden életkor megtalálható.  Férfiak, nők és gyerekek, vezető emberek, értelmiségiek, tanulók  és kétkezi munkások gondolták úgy, hogy a karácsony közeledtével megvendégelik azokat akik egyedül töltik az ünnepeket.  Ennek immár öt éve.  Az első vendégség megszervezésénél és lebonyolításánál nagyon sokan mozdultak meg. Anyagi, tárgyi és erkölcsi támogatottságban nem volt hiány! A támogatók száma, hála Istennek nem csökkent, ép ellenkezőleg  évről évre jönnek az új segítők és teszik együtt meghitté a karácsonyi ünnepkört. Ezt a tradíciót meg kívánják őrizni azok, akik életre hívták ezt az eseményt. Semmilyen külső változás nem befolyásolja a szervezést, hiszen az összetartó erő a szeretet és a segíteni akarás. Nem pusztán a pillanatnyi érdek vezeti őket.  Az elmúlt években egy-egy alkalommal közel kétszáz  egyedülállót és nagycsaládost hívtak a terített asztalhoz. Ugyanennyi csomag került kiosztásra.

Köszönet és hála érte!  

A támogatók névsorát  a képre kattintva olvashatja!

Lőrincze Lajos portrészobor

A szoboravatón elhangzott polgármesteri beszédért kattintson ide!