Üdvözöljük Szentgál község honlapján!

Szentgál a Dunántúlon, Veszprém megyében található. A 8-as számú fő közlekedési úton haladva Veszprémtõl Nyugatra tűnik fel Szentgál táblája. Innen még 3 km-t kell haladni a bekötőúton, hogy a községbe érjünk...

Szentgál története

Emlékhelyek Szentgálon II. bővített kiadás

Tisztelt szentgáli lakos társak, elköltözöttek, országhatáron túl élő Szentgálhoz kötődő elszármazottak.
 
Szentgál több évszázados történelmi múlttal rendelkező település, neves személyek szülőhazája. Mind ezek ellenére a múlt század elején egy hősi emlékművet állítatott a falu közössége. Az elmúlt 20 év folyamán megvalósult több emlékmű, emléktábla, portré szobor, amelyek gazdagítják, és emlékeztetnek Szentgál történeti múltjára, egyéb nevezetességeire. Kiemelkedve a környék települései közül, dicséretes tetteivel.
 
Történeti sorrendbe fűzve, a történelmi mondanivalóit, az emlékművek leleplezését, elhangzott ünnepi beszédeket, kapcsolódó fotó mellékleteket betűzve megörökíteni az utókor számára, a tervezett „Emlékhelyek Szentgálon bővített II. kiadás” című nyomdatechnikával készített kiadványban.
 
Minden érték, amit az emberi kéz alkotott, ezért őrizni kell az utókor számára, okulni a történelem pozitív vagy negatív sorsdöntő eseményeiből.
 
E hiánypótló gyűjteményben arra vállalkoztam, hogy történeti sorrendbe fűzve olvasmányos anyag legyen. Közkincsé váljon.
 
A tervezett könyv A/5 méretű, nyomdatechnikával készítve – több színes fotóval- megtűzdelve, 1.100 Ft/darab, melynek nyomda költségét a kézhezvétel előtt meg kell előlegezni.
A tervezett példányszám 150 vagy 200 db, az igényelt példányszám függvénye. Ajándékozás céljára is lehet gondolni.
 
A támogatási összeg, illetve az igényelt példányszám ellenértéke 2016. június 1.-től augusztus 31.-ig fizethető be a B3 Takarékszövetkezet szentgáli fióknál nyitott számlaszámra, Emlékhelyek Szentgálon II. bővített kiadás címre.
A támogatók hozzájárulása esetén, neveik a köszönő oldalon olvashatók lesznek.
 
Bármely okból történő meghiúsulás esetén, a befizetett összeg visszafizetésre kerül!
 
Számlaszám: 73600008-18086371
 
Szentgál, 2016. május 23.
 
Üdvözlettel: Brenner László